
İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim, karşılıklı açıklamalar ve askeri hareketlilikle tırmanmaya devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yayımladığı video mesajda, bölgedeki son gelişmelere ve askeri stratejilerine dair açıklamalarda bulundu.
"GAZ PEDALINDAN AYAĞIMIZI ÇEKMİYORUZ"
Ateşkes sürecine rağmen Lübnan'a yönelik saldırıların süreceği mesajını veren Netanyahu, Hizbullah ile savaş durumunda olduklarını vurguladı. İnsansız hava aracı (İHA) tehdidine değinen İsrail Başbakanı, şu ifadeleri kullandı:
"Lübnan'da gaz pedalından ayağımızı çekmiyoruz. Doğru, bizi insansız hava araçlarıyla hedef alıyorlar. Bunun üzerinde çalışan özel bir ekibimiz var ve bunu da çözeceğiz. Bunun için darbeleri ve şiddetini arttırmamızı gerektiriyor."
"SERT ÖNLEM" TARTIŞMALARI SAHAYA YANSIYOR
Başbakan Netanyahu'nun bu açıklamaları, İsrail Güvenlik Kabinesi'nde alınan kararların hemen ardından geldi. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısında, Hizbullah'ın dron saldırılarına karşı atılacak adımlar üzerinde durulmuştu.
Basına yansıyan bilgilere göre toplantıda, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in "Her İHA saldırısına karşılık Dahiye'de 10 bina yıkılmalı" önerisine, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in de destek verdiği bildirilmişti. Netanyahu’nun son talimatıyla birlikte İsrail ordusunun Lübnan’daki askeri operasyonlarının dozunu artıracağı kesinleşmiş oldu.