
Rusya lideri Vladimir Putin ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Kremlin’de gerçekleştirilen toplantıda buluştu.
İKİ LİDER SURİYE VE ORTA DOĞU’YU GÖRÜŞTÜKremlin’den yapılan açıklamada, Putin ve Şara’nın görüşmede Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığını masaya yatıracağı belirtildi.
Sözcü Dmitriy Peskov, liderlerin ayrıca ekonomik iş birliğini ve Orta Doğu’daki mevcut durumu da ele alacaklarını kaydetti.
Kremlin’de görüşmenin başında konuşan Vladimir Putin, “Suriye'nin birliğini ve toprak bütünlüğünü koruma gerekliliğini yeniden teyit ediyor ve bu konudaki çabalarınızı destekliyoruz.
Fırat'ın doğusunun Şam'a dönmesi önemli bir adımdır." ifadelerini kullandı.
Vladimir Putin, görüşmede ayrıca, "Rusya ve Suriye arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek için çok şey yapılıyor." dedi.
Rus lider sözlerini tebrik mesajıyla tamamlayarak, "Bu gelişmeden dolayı sizi tebrik ediyoruz. Sizi görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanı." şeklinde konuştu.
Suriye Cumhurbaşkanı Şara ise, "Suriye'de istikrara katkısı için Putin'e müteşekkiriz." ifadelerine yer verdi.
Geçmişe atıfta bulunan Şara, açıklamasında, "Havalimanından Kremlin’e gelirken yol boyunca yoğun kar örtüsünü gördüm ve bu manzara bana tarihten sahneleri hatırlattı. Geçmişte bazı güçlerin Moskova’ya ulaşmak için başlattığı askeri seferleri ve Rus askerlerinin cesareti sayesinde, doğanın da yardımıyla bu girişimlerin nasıl başarısızlığa uğradığını düşündüm. Bu mübarek toprakların her zaman güven ve esenlik içinde olması için Tanrı’ya dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.