İran’dan Trump’a yanıt: "ABD ile hiçbir müzakere yapılmamıştır"

İran Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, Donald Trump’ın açıklamalarının aksine İran ve ABD arasında herhangi bir müzakere yürütülmediğini ileri sürdü. Galibaf, söz konusu açıklamaların finans ve petrol piyasalarını manipüle etmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2026 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2026 19:54

ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmaların üçüncü haftasına girilirken, taraflardan çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen görüşmelerin olumlu ve verimli olduğunu belirterek, enerji tesislerine yapılan saldırıların beş günlüğüne durdurulduğunu duyurdu.

İRAN’DAN TRUMP’A YANIT GELDİ!

Trump’ın açıklamalarına tepki olarak İran cephesinden yeni bir açıklama geldi.

İran Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, "ABD ile hiçbir müzakere yapılmamıştır." dedi.

DÜŞTÜĞÜ BATAKLIKTAN KAÇMAK İÇİN KULLANILMAKTADIR”

Trump’ın açıklamalarının bir oyun olduğunu vurgulayan Galibaf, şu ifadeleri kullandı:

“Sahte haberler, finans ve petrol piyasalarını manipüle etmek ve ABD ile İsrail'in içine düştüğü bataklıktan kaçmak için kullanılmaktadır.”

“BERABER YÖNETELİM”

Bugün üçüncü kez açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Doğu’daki savaşın devam ettiğini hatırlatarak, İran ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Trump, babasının koltuğunu devralan Mücteba Hamaney’in öldürülmesini istemeyeceğini belirterek, "İran'ın petrolünü beraber yönetelim." ifadelerini kullandı.