
ABD ile İran arasındaki uzun süreli gerilim, 28 Şubat sabahı İsrail’in ABD ile birlikte İran’a saldırmasıyla tırmandı.
Bu saldırının ardından başlayan çatışmalar 25 gündür devam ediyor.
İSRAİL-İRAN ÇATIŞMASI KIZIŞIYOR: TEL AVİV GECE BOYUNCA HEDEFTE!İsrail ordusu, Tahran yönetimine ait hedeflere saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı.
Ülke, İran’a ait askeri ve stratejik noktaları vurmaya devam ederken, İran da misilleme olarak Tel Aviv ve diğer bölgelere füze saldırıları gerçekleştirdi.
İRAN FÜZESİ DEMİR KUBBE’Yİ AŞTI: İSRAİL’DE DEV ÇUKUR OLUŞTU!Demir Kubbe’yi aşan bir İran füzesi İsrail’de hedefine ulaştı.
CNN Türk’ün görüntülerine yansıyan sahnede, füzenin isabet ettiği yerde geniş bir çukur oluştuğu görüldü.
ABD ile İran arasındaki tansiyon, hava operasyonları ve iddialarla yeniden yükseldi.
Washington’un bombardımanlarını artırdığı dönemde Tahran, ABD’nin F-35 Lightning II uçağının uçaksavar topçu ateşiyle vurulduğunu öne sürdü; bu iddia, askeri dengeler üzerine tartışmaları canlandırdı.