
Bursaspor, 2025–2026 sezonu hazırlıkları kapsamında ilk antrenmanını Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde teknik direktör Adem Çağlayan yönetiminde gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde yapılan antrenman taraftarların yoğun ilgisiyle adeta maç havasında geçti. Tribünlerden tezahüratlarla destek veren taraftarlar, yeni sezona büyük bir heyecanla hazır olduklarını gösterdi. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, pas çalışmalarıyla devam etti.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Adem Çağlayan, yeni sezona umutlu bir başlangıç yaptıklarını vurguladı. Geçen sezon şampiyonluk yaşayan kadroya ve önceki teknik ekibe teşekkür eden Çağlayan, “Yeni sezon, yeni umutlar, yeni hedefler, yeni hayaller, yeni hikayeler… Daha güzel bir hikaye yazmak için bugün toplandık.” dedi.
Transfer çalışmalarına da değinen Çağlayan, üç aylık süreçte 500’e yakın oyuncu izlediklerini ve raporladıklarını belirterek şunları söyledi: “Bursaspor için en doğru isimleri almaya çalıştık. Kadro mühendisliğini çok sağlam ve sağlıklı yapmak istedik. Bazı bölgelerde alternatif oyuncular oluşturduk. Kulübemizin de güçlü olması gerekiyor. Ayrılan arkadaşlarımız oldu, yeni katılanlar var. Bu süreçte taraftarımızın kafasında soru işaretleri olabilir ama mevkilerimizde şu aşamada bir eksik düşünmüyoruz. Transfer elbette son güne kadar devam eder. Kamp sürecini de değerlendireceğiz.”
Takımın oyun planına da değinen Çağlayan, “Taraftarımızın beğendiği, izleyen herkesin keyif aldığı bir Bursaspor için gecemizi gündüzümüze katacağız. Geçen senenin de üstünde, çok daha iyi bir oyun oynayacağız.” ifadelerini kullandı.
Yeni sezon fikstüründeki rakiplerle ilgili soruları da yanıtlayan Çağlayan, grubun “kağıt üzerinde kolay” olarak yorumlanmasına katılmadığını belirtti: “İsimler önemli değil. Favori olmayan takımlar da sürpriz yapabiliyor. Biz tamamen kendi oyunumuzu geliştirmeye odaklanacağız. Her geçen gün daha iyi olacağız.”
Hazırlık programına ilişkin de bilgi veren Çağlayan, Bursa’da iki, Erzurum kampında ise dört hazırlık maçı yapacaklarını söyledi. Sezon öncesinde eksiklerini net şekilde belirleyeceklerini ve taraftarın içinin rahat olmasını istediğini de sözlerine ekledi.