
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞ-KUR’un katkılarıyla Yıldırım Belediyesi’nin yürüttüğü proje, özel gereksinimli bireylerin iş hayatına katılımını destekleyerek onlara yeni fırsatlar sunuyor.
Proje, özel gereksinimli bireyleri iş yaşamına hazırlamak amacıyla bir dizi eğitim modülü içeriyor. Katılımcılar; öz farkındalık geliştirme, iletişim kurma, mülakatlara hazırlanma ve iş yeri ortamına uyum sağlama konularında bilgilendiriliyor.
Eylül 2021'de başlayan projede bugüne kadar 450 kişi eğitim aldı, 87 kişi iş sahibi oldu.
Türkiye'de bir ilk olarak uygulamaya koyulan “Destekli İstihdam Modeli” projesiyle özel gereksinimli bireylerin yeteneklerine göre farklı sektörlerde iş sahibi olmalarının sağlandığını belirten Yılmaz, bu kapsamda istihdam edilen bireylerden birinin de Mert olduğunu söyledi.
2021 yılında belediyenin düzenlediği E-KPSS kursuna katılan Mert’in, daha sonra destekli istihdam programına dahil olduğu ve aldığı eğitimlerin ardından iş hayatına adım attığı belirtildi. Mert’in istihdam sürecinde yalnız bırakılmadığını vurgulayan Yılmaz, iş koçlarının fabrika ortamında süreci yakından takip ettiğini, Mert’in uyum sürecini başarıyla tamamladığını ve kalıcı olarak istihdam edildiğini aktardı.