
Bursa Valiliği tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 06 Şubat 2026 Cuma gecesinden itibaren Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların il genelinde etkili olacağı bildirildi.
KUZEY İLÇELERDE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISIValilik açıklamasında, Bursa’nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği ifade edildi. Metrekareye düşmesi beklenen yağış miktarının bazı bölgelerde 51 ila 75 kilogram arasında olabileceği, diğer ilçelerde ise 21 ila 50 kilogram seviyelerinde gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALIKuvvetli yağışlarla birlikte; sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Yetkililer, özellikle gece saatlerinde ve yağışın yoğun olduğu anlarda vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
YAĞIŞLAR NE ZAMAN SON BULACAK?Açıklamada, kuvvetli yağışların 7 Şubat 2026 Cumartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi. Uyarının 6 Şubat Cuma saat 22.00 ile 7 Şubat Cumartesi saat 22.00 tarihleri arasında geçerli olduğu bildirildi.
VALİLİKTEN VATANDAŞLARA UYARIBursa Valiliği, kamuoyuna yaptığı duyuruda vatandaşların meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurgulayarak, “Dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.