Ülke genelindeki yangınlarda hasar gören 132 yapıdan 5'i Bursa'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 20 Temmuz’dan bu yana ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Bursa dahil 7 ilde toplam 132 bağımsız birimin ağır hasarlı veya yıkık olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2025 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2025 13:05

Türkiye'nin farklı bölgelerinde 20 Temmuz’dan itibaren etkili olan orman yangınları, can kayıplarının yanı sıra büyük maddi hasara da neden oldu. Yangınların kontrol altına alındığı alanlarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

7 İLDE 132 BAĞIMSIZ BİRİM ZARAR GÖRDÜ

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan tespit çalışmalarında Karabük'te 74, Bilecik'te 16, Sakarya'da 12, Uşak'ta 13, Antalya'da 7, Bursa'da 5 ve Kahramanmaraş'ta 5 olmak üzere toplamda 132 bağımsız birimin ağır hasar aldığını ya da tamamen yıkıldığını bildirdi. Bunlardan 66'sının konut olduğu belirtildi.

20 Temmuz’dan bu yana ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığı alanlarda hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimizce yapılan çalışmaları sonucunda şu ana kadar; ???? Karabük’te 74, ???? Bilecik’te 16, ???? Sakarya’da 12, ???? Uşak’ta 13, ????…

— Murat KURUM (@murat_kurum) July 30, 2025

“AFETİN İZLERİNİ HIZLA SİLECEĞİZ”

Açıklamasında vatandaşlara güvence veren Kurum, "Milletimizin endişesi olmasın. Yangında zarar gören tüm şehirlerimizde afetin izlerini hızla sileceğiz" ifadelerini kullandı. Bakanlık, hasar gören alanlarda yeniden inşa ve onarım süreçlerini de yakından takip edecek.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yangınların kontrol altına alındığı illerde hasar ve zarar tespit çalışmalarının AFAD ve ilgili kurumlar tarafından ivedilikle yapıldığı açıkladı.

Bakan Yerlikaya ülke genelinde 1 Haziran 2025 tarihinden bugüne kadar 13 ilde toplam 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahır yıkık ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini belirtti.

Yangından etkilenen Bursa’da ise 5 bina, 5 bağımsız bölüm, 1 konut, 1 iş yeri ve 3 ahırın hasar ve zarar tespit çalışmaları kapsamında kayıt altına alındığı ifade edildi.

Yerlikaya ayrıca yangından etkilenen illere toplam 128 milyon 470 bin 242 TL ödenek gönderildiğini 7 ilde 490 haneye 83 milyon 277 bin 710 TL ödeme yapıldığı bilgisini de paylaştı.