
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ferah Budak Şener’in liderliğinde hazırlanan proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından açılan 2025-B-01 kodlu Ar-Ge Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Proje, toplamda 3 milyon TL bütçe ile yürütülecek.
ANAFİLAKSİYE YENİ YAKLAŞIM: RETİNOİK ASİT TEMELLİ PROGNOSTİK MODEL“Gıda, Venom veya İlaç ile Tetiklenen Anafilakside Retinoik Asit Temelli Antijen Spesifik Sensitizasyonun Yeni Bir Prognostik Model ile Analizi” başlıklı projede, yaşamı tehdit eden anafilaksi gibi sistemik alerjik reaksiyonların moleküler ve immünolojik boyutları detaylı şekilde incelenecek. Projenin amacı, hastalık sürecini daha iyi anlamak ve yenilikçi bir prognostik model geliştirmek olarak belirtildi.
ALANINDA UZMAN EKİP İLE KAPSAMLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEKProjede Prof. Dr. Ferah Budak Şener’in yanı sıra İmmünoloji Anabilim Dalı’ndan Araştırma Görevlisi Abdurrahman Şimşek, doktora öğrencileri Muhammed Ali Kızmaz ve Tuğçe Bozkurt, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sara Şebnem Kılıç Gültekin ile Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Dane Ediger görev alıyor. Bu multidisipliner ekip, proje kapsamında ileri düzey immünolojik analizler gerçekleştirecek.
BAŞLANGIÇ İÇİN GÜN SAYILIYORProf. Dr. Ferah Budak Şener, “Proje kapsamında gerekli altyapı hazırlıklarını tamamladık. En kısa sürede çalışmalara başlayarak anafilaksiye dair yeni bilgiler sunmayı ve tedaviye katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.