Etli kereviz yemeğinin tarihi, çok eskilere dayanmaktadır. Osmanlı mutfağında da yer alan bu yemek, günümüzde de Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmaya devam etmektedir.
Etli kereviz yemeği, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu yemek, kerevizin en lezzetli olduğu dönemde hazırlanır.
ETLİ KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet kereviz
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Patatesleri ve havuçları da küp küp doğrayın.
Bir tencereye eti alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etin üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip kavurun.
Kereviz, patates ve havucu ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Etli kerevizi sıcak olarak servis edin.