
TÜMKAD (Tüm Mühendis Kadınlar Derneği), yeni çalışma dönemine Bursa’da anlamlı bir organizasyonla başladı. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı etkinliği, yoğun katılım ve yüksek motivasyon ile gerçekleşti.
Derneğin Kurucu Başkanı Ülfet Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan buluşma, yeni katılan üyelere rozet takdimi ve bireysel tanıtımlarla devam etti. Bu özel buluşma, mühendis kadınlar arasında dayanışmayı güçlendiren bir platforma dönüştü.
Etkinlik, sadece Bursa’dan değil, İstanbul ve Eskişehir’den gelen TÜMKAD temsilcilerinin katılımıyla da dikkat çekti. Farklı şehirlerden gelen mühendis kadınların bir araya gelmesi, dernek içindeki etkileşimi ve iş birliğini güçlendirdi.
KÜLTÜR VE SANATLA DOLU BİR GÜNKahvaltı sonrası katılımcılar, rehber eşliğinde Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’ni ve aynı mekânda yer alan “Kantarın Topuzu” sergisini gezerek keyifli ve kültürel açıdan zengin bir gün geçirdi.
Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan TÜMKAD Kurucu Başkanı Ülfet Öztürk, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı:
“Birlik ve dayanışmamızın en güzel örneklerinden birini yaşadık. Yeni dönem çalışmalarımıza enerji dolu bir başlangıç yaparken, farklı şehirlerden gelen üyelerimizle aynı çatı altında buluşmak bize güç verdi. TÜMKAD olarak kadın mühendislerin sesini daha gür duyurmak için çalışmaya devam edeceğiz.”
Öztürk, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kültür, Sanat ve Etkinlik Komisyonu’na, Komisyon Başkanı Şule Sağıroğlu’na ve tüm ekibe ayrıca teşekkür etti.