
Bilal KAYAALTI-Demet DİNÇ
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından Merinos Park'ta düzenlenen "Şehr-i Ramazan" etkinlikleri yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ın manevi atmosferini doyasıya yaşamak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Merinos Park'ta kurulan açık namazgahta teravih namazlarına ilgi her geçen gün artarken, park içine kurulan stantlar da vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.
ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITILIYOR
Platonun bahçesinde yeşillikler içinde iftar açan Bursalılar, Merinos Parkı'nda gök kubbeli açık namazgâhta, teravih namazını her akşam farklı bir imam hatibin arkasında kılıyor. Ramazan'ın kuşatıcı atmosferini doyasıya yaşıyor. İlahiler ve salavatlar ile son bulan teravih namazının ardından alanda bulunan sahnede Hüseyin Goncagül sunumuyla İbiş karakterinin de yer aldığı keyifli gösteriler sergileniyor. Çocuklara hediyelerin dağıtıldığı yarışmalarla renklenen programların devamında ayrıca sahneye çıkan tasavvuf sanatçıları kulakların pasını siliyor.
PALYAÇOLAR NEŞE KATIYOR
Palyaçoların gösterileriyle neşelenen çocuklar, tiyatro gösterilerinde Ramazan'ı anlatan oyunları hafızalarına kazıyorlar. Vatandaşlar, kurulan sahaf dükkanların da kitaplarında farklı eserleri inceleyip satın alması, farklı türde sanat eserlerinin satışa sunulması ise büyük beğeni topluyor. Gece yarısına kadar canlılığını koruyan Merinos Park'ta Bursalılar, sahurda ailecek oruca niyetleniyorlar.