OSMEK’li kadınlardan örnek atölye!

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) çatısı altında eğitimlerine devam eden azimli kadınlar, Küplüpınar Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen özel bir atölye çalışmasına imza attı. Geri dönüşüm bilincini sanatsal bir dokunuşla birleştiren kursiyerler, hazırladıkları eserlerle sürdürülebilir bir dünyanın en güzel ve anlamlı örneklerini tüm şehre sergileme fırsatı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2026 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2026 13:49

Osmangazi Belediyesi’nin ANKA Kadın Girişimciler Kooperatifi ile el ele vererek gerçekleştirdiği atölye çalışması, sıfır atık felsefesini üretimle birleştiren model bir proje olarak ön plana çıktı. Evlerde bir kenara atılan kot pantolonlar, dantel detayları ve diğer tekstil fazlalıkları, kursiyerlerin yaratıcı dokunuşlarıyla hem estetik hem de kullanışlı çantalara dönüştü.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Atıl durumdaki materyalleri yeniden hayata döndüren bu çalışma sayesinde katılımcılar, çevre dostu üretimin bir parçası olurken aynı zamanda ürettikleriyle ekonomik bir katma değer yaratmanın gururunu yaşadı.

‘AMACIMIZ ATIL MALZEMEYİ KAZANDIRMAK’

Atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Sevcan Yaman, ANKA Kadın Girişimciler Kooperatifi ile yürütülen projenin önemine dikkat çekti.

Kadınların sıfır atık felsefesiyle ortaya koyduğu emeği takdir eden Yaman; evlerdeki eski kot pantolon ve dantel gibi ürünlerin estetik çantalara dönüştürüldüğünü belirtti.

Yaman, temel amaçlarının atıl malzemeleri ekonomiye kazandırmak olduğunu ve bu projelerin artarak süreceğini vurguladı.

ANKA Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Nazife Erdil ise evlerdeki işlevsiz eşyaların geri dönüşüm yoluyla katma değerli ürünlere evrilmesini hedeflediklerini ifade etti.

‘UFKUNUZ GENİŞLİYOR, HAYATINIZ DEĞİŞİYOR’

Atölye çalışmalarının kendisine sağladığı katkıları samimiyetle paylaşan kursiyer Emine Erdoğan, OSMEK ile tanışma sürecini ve sonrasındaki değişimi anlattı. Uzun süren ev hanımlığı döneminin ardından bu kurslara katılmaya başladığını belirten Erdoğan, "Burada hem hayatımız hem de bakış açımız değişiyor. Çok değerli bilgiler öğrenirken, bu bilgilerin üzerine kendi yaratıcılığımızı ekleyebiliyoruz. Kurslar sayesinde ufkumuz genişliyor ve arkadaşlarımızla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadeleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘HOCAMIZLA BİRLİKTE HAYALLERİMİZİ DİKİYORUZ’

Atölye çalışmalarının çok yönlü ve verimli geçtiğini belirten kursiyer Gülden Özdemir, yapılan faaliyetlerin kapsamına dikkat çekti. Sadece evdeki atık malzemelerden kot çantalar üretmekle kalmadıklarını ifade eden Özdemir; aynı zamanda kendileri ve çocukları için kıyafetler dikerek aile bütçesine katkı sağladıklarını söyledi.

Eğitmenlerin desteğiyle kendi yaratıcılıklarını birleştirdiklerini vurgulayan Özdemir, "Kendi isteklerimiz doğrultusunda, hocamızın da rehberliğiyle çok güzel işler ortaya çıkarıyoruz" diyerek sürecin öğreticiliğine değindi.