
Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu, 2024-2025 sezonuna güçlü bir eserle merhaba diyor. Orhan Kemal’in toplumsal rolleri ters yüz eden çarpıcı romanı “Tersine Dünya”, 25 Haziran Çarşamba günü saat 20.30’da Osmangazi Gösteri Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.
Toplumsal cinsiyet rollerini tersine çevirerek izleyiciyi düşündürmeye ve güldürmeye davet eden oyun, kadınlar ve erkeklerin yer değiştirdiği bir dünyada neler olurdu? sorusuna mizahi bir dille yanıt arıyor. Sahneye Kübra Tüzgün’ün yönetiminde hazırlanan bu özel yapım, izleyiciyi sıradanın dışında, eleştirel bir tiyatro deneyimine taşıyor.
Oyunun metni, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü tarafından tiyatroya uyarlandı. Gösterim öncesinde Öğütçü, eserle ilgili söyleşi ve imza günü etkinliğiyle seyircilerle bir araya gelecek.
“Tersine Dünya”, sadece eğlenceli bir seyirlik değil; aynı zamanda cinsiyet rolleri, sosyal normlar ve toplumsal beklentiler üzerine güçlü bir sorgulama niteliği taşıyor.