Osmangazi Meydanı’nda kitap dolu günler

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Osmangazi Kitap Fuarı, söyleşiler, imza günleri ve çocuk atölyeleriyle Bursalılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2025 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2025 08:48

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Osmangazi Kitap Fuarı, “Edebiyatın Kalbi, Osmangazi” sloganıyla kapılarını açtı. Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen fuarda birbirinden değerli yazarlar ve gazeteciler okurlarıyla buluşarak söyleşiler gerçekleştirdi.

Günün en renkli anlarından biri, Çocuk Kitapları Yazarı Erdem Seçmen’in düzenlediği çocuk atölyesi oldu. Miniklerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Seçmen, çocuklara keyifli dakikalar yaşattı ve kitaplarını tek tek imzaladı.

MELİSA KESMEZ’E YOĞUN İLGİ

Eserlerinde aile, birey, kadın ve toplumsal ilişkiler temalarına yer veren Yazar Melisa Kesmez, fuarda düzenlenen söyleşide “Çiçeklenmeler” kitabı üzerine konuştu. Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kesmez, okurlarının sorularını içtenlikle yanıtladı.

Etkinlik sonrası konuşan Kesmez, “Hafta içi olmasına rağmen işten ya da dersten çıkıp gelen okurları görmek çok güzeldi. Bu kadar ilgi, fuarın devamı için umut verici. Anadolu şehirlerinde bu tür kültürel etkinliklerin artması beni heyecanlandırıyor.” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

GAZETECİLERDEN DİKKAT ÇEKEN SÖYLEŞİ

Fuarın dikkat çeken bir diğer oturumunda gazeteciler Osman Çaklı ve Sadık Güleç, Türkiye’de artış gösteren “yeni nesil çeteler” konusundaki araştırmalarını okurlarla paylaştı. Toplumun güvenliği, medya sorumluluğu ve gençlik üzerindeki etkiler gibi başlıklarda yapılan değerlendirmeler, dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Gazeteci Yazar Sadık Güleç, yerel yönetimlerin kitap fuarlarını desteklemesinin önemine dikkat çekerek, “Kitap yeterince desteklenen bir alan değil. Yerel yönetimlerin bu konuda öncü olması çok değerli. Bu tür fuarlar geleneksel hale geldikçe izleyici sayısı da artacaktır.” dedi.

Araştırmacı Gazeteci Osman Çaklı ise, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın öncülüğünde düzenlenen fuarın Bursa için kültürel bir kazanım olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı henüz istenen düzeyde değil. Ancak bu tür etkinlikler toplumu kitapla buluşturuyor, farkındalık yaratıyor. Fuarın kent merkezinde ve ulaşımı kolay bir noktada yapılması büyük avantaj. Bu tür buluşmalar, kitap sevgisinin gelişmesine ciddi katkı sağlıyor.”

“ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELMEK ÇOK KIYMETLİ”

Minik okurlarla buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Çocuk Kitapları Yazarı Erdem Seçmen, “Tarihsel anlamda değeri yüksek bir bölgede yaşayan çocuklarla bir araya gelmek benim için çok özel. Her paylaşım, bana yeni fikirler veriyor. Çocukların sorduğu sorular, yazarlık yolculuğuma ilham oluyor. Osmangazi Kitap Fuarı’nda yer almaktan gurur duyuyorum. Belediye’yi bu güzel organizasyon için kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

EYÜP EKİNCİ’DEN “OKUMA KÜLTÜRÜ” VURGUSU

Günün son etkinliğinde sahneye çıkan Yazar Eyüp Ekinci, söyleşisinde okumanın toplumsal gelişim için taşıdığı öneme dikkat çekti.

“Bir yazar olarak okurlarla bu tür platformlarda buluşmak çok kıymetli. Günümüzde kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bursa’daki tüm okurları Osmangazi Kitap Fuarı’na davet ediyorum.” sözleriyle çağrıda bulundu.

BURSALILAR FUARA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Osmangazi Kitap Fuarı, Bursalı vatandaşlardan da tam not aldı. Fuarı ziyaret eden okurlar, yazarlarla birebir iletişim kurabilmenin, yeni kitaplarla tanışmanın ve kültürel etkinliklerin artmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.