
Gazi Tarım A.Ş. tarafından Hamitler’deki seralarda özenle yetiştirilen domates, biber, mısır, fasulye, kavun, karpuz ve kabak fideleri Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 10 dönümlük alanına ekildi.
Mayıs ayında dikilen fidelerin ilk meyveleri alınmaya başlandı. Organik yöntemlerle yetiştirilen patlıcan ve biberler, Gazi Tarım A.Ş. tarafından hasat edildi. Elde edilen sebzelerle Kent Lokantası’nda hazırlanan patlıcan musakka, vatandaşlara ikram edildi.
Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay, Hamitler'deki seralarda yetiştirdikleri yerel ve yerelleşmiş 130 çeşit tohumdan çıkan fideleri başarıyla hasat ettiklerini duyurdu. Mayıs ayında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan protokol kapsamında, 10 dönümlük bir alana ekilen fidelerin ilk ürünleri olan patlıcan ve biberler toplandı.
Atay, projenin ana amacının tohum elde etmek olduğunu belirtti.
Atay, "Ekolojik tarım koşullarında, herhangi bir tarım ilacı kullanılmadan" üretilen bu ürünlerin Kent Lokantası'nda kullanılmasının uygun olacağını düşündüklerini ifade etti.
Kent Lokantası'nda organik sebzelerle hazırlanan yemeklerin tadına bakan vatandaşlar, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Bugün yedikleri patlıcan musakka yemeğinin, organik olarak yetiştirilmiş patlıcan ve biberlerle hazırlandığını belirten vatandaşlar, "Yemekler bugün bir başka lezzetli. Organik gıdalarla hazırlanması tadına da etki etmiş. Bu sayede biz de sağlıklı gıdalar tüketebiliyoruz" dedi.
Sunulan bu hizmetten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkürlerini ileten vatandaşlar, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin devamlılığını diledi.