
Osmangazi Belediyesi, kadın girişimcilerin üretime katılımını desteklemek, emeklerinin görünürlüğünü artırmak ve ekonomik özgürlüklerini sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Tophane Meydanı’ndaki Orhan Gazi Çıkmazı’nda kurulan Sümbüllü Bahçe Kadın Girişimciler Sokağı, bölgedeki üretici kadınları bir araya getirdi.
Kurulan stantlarda el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen kadınlar, giyimden süs eşyalarına, yöresel tatlardan ev yapımı yiyeceklere kadar pek çok ürünü vatandaşlarla buluşturdu. Hem yerel halkın hem de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sokak, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını sağladı.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, açılışta yaptığı konuşmada, “Kadın girişimcileri bir araya getirmek uzun süredir planladığımız bir projeydi. Sümbüllü Bahçe Kadın Girişimciler Sokağı’nı kurduk ve önümüzdeki haftadan itibaren Osmangazi Kent Konseyi aracılığıyla ‘Kadın Dayanışma Hattı’nı kuracağız. Ayrıca Demirkapı Mahallesi’ndeki hizmet binamızı kadın dernekleri ve girişimcilerin kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.
Osmangazi Belediye Başkan Vekili Şirin Alçı Hakverdi ise, “Birçok dernek, kooperatif ve kadın girişimcimiz burada stant açtı. Emek en yüce değerdir. Kadınlarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.
Bursa Kadın Girişimciler Üretici Destek ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nagehan Dörtfidan Doğan da desteklerinden ötürü Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür ederek, kadın üreticiler için hayırlı ve bereketli bir dönem diledi.
Kadın dayanışmasını büyütmeyi hedefleyen Sümbüllü Bahçe Kadın Girişimciler Sokağı, Osmangazi’de kadın emeğinin değerini ortaya koyarken, üretici kadınlar için sürdürülebilir bir kazanç kapısı olmayı amaçlıyor.