
Kadınlara yönelik sağlık, psikoloji ve hukuki haklar konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen Kadın Kadına Mahalle Buluşmaları, Osmangazi Belediyesi ile Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde hayata geçirildi. İlçenin farklı mahallelerinde düzenlenmesi planlanan bu etkinlik serisinin ilk adresi Altınova Spor Tesisi oldu.
Etkinliğe; Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemile Yılgör, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Baysal, Altınova Mahalle Muhtarı Vildan Şentürk ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı.
Programda, kadın sağlığı ve kişisel gelişime dair farklı disiplinlerden 5 uzman konuşmacı yer aldı.
Op. Dr. Fatma Serra Sezer (Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı) Berrak Damla Karaca (Psikolojik Danışman) Sümeyye Şükran Özkeleş (Uzman Diyetisyen ve Fizyoterapist) Dr. Özlem Mutaf Yağcı (Diş Hekimi) Ayşe Simge Demir Okuroğulları (Avukat)Konuşmalarda; temel kadın sağlığı, kişisel hijyen, beslenme, ruhsal denge ve hukuki bilinç başlıkları ayrıntılı biçimde ele alındı.
“BEDENİNİ TANIYAN KADIN GÜÇLENİR”Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatma Serra Sezer, konuşmasında toplumda kadına biçilen rollerin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, “Kadınlar hâlâ öğrenilmiş utangaçlık nedeniyle hekime başvurmaktan çekiniyor. Ancak bedenini tanıyan kadın güç kazanır. Bu tabuların yıkılması, sağlıklı bir toplumun temelidir.” açıklamasında bulundu.
RUHSAL DENGE İÇİN EGZERSİZ VURGUSUEtkinlikte kadınlara küçük uygulamalarla nefes ve esneme egzersizleri yaptıran Psikolojik Danışman Berrak Damla Karaca, fiziksel ve zihinsel rahatlamanın bütüncül sağlığın bir parçası olduğunu belirtti.
Diş Hekimi Dr. Özlem Mutaf Yağcı ise özellikle çocukların ağız ve diş sağlığında ebeveynlerin rolüne değinerek, “Çocuklar, özellikle annelerini model alır. Ailede sağlıklı alışkanlıkların yerleşmesi, çocukların tüm yaşamını etkiler” dedi.
HUKUKİ HAKLAR VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMEtkinlikte söz alan Avukat Ayşe Simge Demir Okuroğulları ise şu sözlerle aile içindeki kadın rolünü vurguladı ve “Toplumsal dönüşümün ilk adımı ailede başlar. Güçlü ve bilinçli bir kadın, sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlar” ifadelerini kullandı.
SEVGİ BAYSAL: “KADINLARLA DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ”Açılış konuşmasını yapan Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Baysal, buluşmaların 4 modüllü bir yapı üzerine kurgulandığını belirtti. Baysal, “Kadınlarımızla hem bilgileniyor hem de dayanışmayı büyütüyoruz. Bu tür buluşmalar Osmangazi’nin farklı mahallelerinde devam edecek” dedi.
Ayda iki kez yapılması planlanan Kadın Kadına Mahalle Buluşmaları, Osmangazi genelinde geniş bir katılımla sürecek. Osmangazi Belediyesi’nin kadınlara yönelik sosyal destek ve sağlık odaklı çalışmaları bu etkinlikle bir adım daha ileri taşındı.