
Osmangazi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği yeni projeyle lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda unutulmaz bir mutluluk yaşatmayı hedefliyor.
LÖSEV ZİYARETİ PROJEYE İLHAM OLDUOsmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde faaliyet gösteren Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nin öğrenci ve öğretmenleri LÖSEV Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında edinilen deneyim, yeni bir sosyal sorumluluk projesinin de başlangıcı oldu.
Ziyaretin ardından harekete geçen 8 öğretmen ve yaklaşık 300 kursiyer, tamamen gönüllülük esasıyla 23 Nisan etkinliklerinde kullanılmak üzere çeşitli kostüm ve kutlama malzemeleri hazırladı. Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nin yanı sıra Seyyid Usul Kültür Merkezi, Doburca Hizmet Binası ve Hamzabey Kurs Merkezi de projeye destek verdi.
KOSTÜMLER LÖSEV’E TESLİM EDİLDİHazırlanan animatör kostümleri ve kutlama materyalleri, OSMEK yetkilileri tarafından Bursa Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü’ne teslim edildi. Bu malzemelerin, 23 Nisan etkinliklerinde kullanılacağı ve çocuklara moral vermeyi amaçladığı belirtildi.
OSMEK Sorumlusu Aleyna Rabia Çalı, projeye ilişkin yaptığı açıklamada gönüllülükle yürütülen çalışmanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
Çalı açıklamasında, LÖSEV ziyaretinin öğrenciler üzerinde derin bir etki bıraktığını belirterek, “Tamamen gönüllülük esasıyla 8 adet yetişkin kostümü ve bine yakın balon hazırladık. Bu süreç hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için çok değerliydi” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu özel proje ile lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların 23 Nisan’da hayallerindeki kahramanlarla buluşarak moral bulması hedefleniyor.