Orhangazi, 15 Temmuz’u coşkuyla andı!

15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü, Orhangazi’de binlerce vatandaşın katıldığı etkinliklerle coşku ile kutlandı. Gündüz başlayan programlar, geceye kadar devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2025 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2025 13:50

15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü, Orhangazi’de binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla anıldı.

Anma programı Orhangazi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın ve eşi Kıymet Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Karakaya, Garnizon Komutanı Burak Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Selim Kurtoğlu, Cumhur İttifakı ilçe başkanları Gökhan Ulusu ve Halil Bozoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Ülkü Ocakları mensupları ve binlerce vatandaş katılım sağladı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinde yaptığı açıklamada, Türk milletinin o gece yazdığı destana vurgu yaptı.

‘AYNI RUH, AYNI KARARLILIKLA BURADAYIZ’

Başkan Aydın, konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşanan direnişi şu sözlerle anlattı: "15 Temmuz gecesi bu aziz millet destan yazdı. Tanklara, tüfeklere, uçaklara karşı sadece bayrağıyla, duasıyla, yüreğiyle karşı koydu." Dokuz yıl önce gösterilen milli duruşun önemini vurgulayan Aydın, "Dokuz yıl önce olduğu gibi bugün de aynı ruh, aynı kararlılık ve aynı sadakatle buradayız. Bu meydanlar o gün nasıl bizimse, bugün de bizimdir" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERE RAHMET, GAZİLERE MİNNET

Konuşmasının sonunda şehit ve gazilere minnetlerini sunan Başkan Aydın, "Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Allah bu millete bir daha o karanlık geceyi yaşatmasın" diyerek sözlerini tamamladı.