Nilüfer Belediyesi, şehit aileleri ve gaziler için anlamlı bir iftar organizasyonu düzenledi. Bir otelde gerçekleştirilen iftar programına, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Yücel Akbulut, eski Bakanlar Turhan Tayan ve çok sayıda davetli katıldı.
Ayrıca Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ve diğer protokol üyeleri de iftara katıldı.
İftar öncesinde, Başkan Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, katılımcıların masalarını gezerek sohbet etti. Ardından dualar eşliğinde oruçlar açıldı.
İftarın ardından konuşan Başkan Şadi Özdemir, Ramazan ayında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehitlerimize ve gazilerimize olan minnettarlığını ifade etti. Özdemir, “Bu vatan için göğsünü siper eden şehitlerimize ve gazilerimize her zaman büyük şükran duyuyoruz. Onların büyük fedakârlıkları asla unutulamaz. Aileler, onların acılarını yalnız yaşarken bizler her fırsatta onlarla dayanışma içinde olmalıyız” dedi.
Şadi Özdemir, vatanın dört bir köşesinde, Çanakkale, Dumlupınar, Anafartalar, Kıbrıs ve son 35 yıldır süregelen terörle mücadelede kahramanca mücadele edenleri andı. “Onlara her zaman destek olmalı, kendilerine, ailelerine ve çocuklarına yardımcı olmalıyız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına programa katılan Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Yücel Akbulut ise şehitlerin emanetine sahip çıkmanın, onlara olan minnettarlığı göstermek adına büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Vatan uğruna verilen büyük fedakârlıkları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Başkan Özdemir, katılımcılara ve iftar programı için emeği geçen herkese teşekkür etti.