Mustafa Bozbey’den yerel yönetim vurgusu: "Güçlerimizi birleştirmeliyiz"

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MARUF’25’te yabancı heyetlerle işbirliği mesajı verdi. Başkan Bozbey, “Yerel yönetimler olarak gücümüzü birleştirmeliyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2025 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2025 17:43

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl “Tüm Mümkünlerin Kıyısında” temasıyla düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF’25), 50 ülkeden 500’ün üzerinde konuşmacı ve 5000’i aşkın katılımcıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

Forumda MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yabancı heyetlerle yaptığı görüşmelerde dikkat çeken mesajlar verdi.

“YEREL YÖNETİMLER OLARAK GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMELİYİZ”

Yabancı heyetlerle yaptığı temaslarda, yerel yönetimlerin geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozbey, iş birliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Yerel yönetimler olarak gücümüzü birleştirmeliyiz. Eğer bunu başaramazsak, bir gün yerel yönetimlerin atamayla belirleneceği günler gelebilir.”

Bozbey’in bu sözleri, demokratik yerel yönetimlerin korunması ve güçlendirilmesi adına yapılan çağrı olarak değerlendirildi.

URBANİCE MALAYSİA İLE İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Forum kapsamında MBB ile Urbanice Malaysia arasında bir iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya, MBB Başkanı Mustafa Bozbey ve Urbanice Malaysia İcra Kurulu Başkanı Norliza Hashim imza attı.

Bu anlaşmayla birlikte şu alanlarda iş birliklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor:

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının yerelleştirilmesi Karşılıklı öğrenme ve şehir ağları kurulması Kapasite geliştirme programları ve ortak projeler Araştırmalar, yayınlar ve kentsel forum faaliyetleri İletişim ve görünürlük çalışmaları Gelecekteki ortak faaliyetlerin planlanması

ULUSLARARASI GÖRÜŞMELERDE YEREL YÖNETİM VİZYONU PAYLAŞILDI

Bozbey, forum boyunca birçok yabancı temsilciyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşülen heyetler arasında şu isimler yer aldı:

Dubravko Bilić (NALAS Başkanı ve Ludbreg Belediye Başkanı) Mladen Puškarić (Hırvatistan Belediyeler Birliği Ofisi Direktörü) Branimir Kovačević (Hırvatistan Belediyeler Birliği Medya ve Halkla İlişkiler Danışmanı) Xavi Tiana Casablancas (Barselona Metropolitan Bölgesi Genel Müdürlük Koordinatörü)

Görüşmelerde sürdürülebilirlik, ortak eğitim programları, yerel demokrasi ve uluslararası belediye iş birlikleri gibi konular masaya yatırıldı.

BOZBEY: “MARUF’25’TE GÜÇLÜ MESAJLAR VERDİK”

Başkan Bozbey, MARUF’25’te yürütülen görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Forum boyunca yerel yönetimlerin geleceği için iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladık. Yerel demokrasiyi korumak adına uluslararası dayanışma şart. MARUF’25 bu anlamda çok güçlü bir platform sundu.”