
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göktepe bölgesinde çıkan yangın, yaklaşık 8 dönüm zeytinlik ve çalılık alanın zarar görmesine yol açtı. Alevlerin yakındaki buğday tarlasına ulaşması ise erken müdahaleyle önlendi.
Henüz sebebi belirlenemeyen yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tarımsal sulamada kullandıkları seyyar su tankerleriyle ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İhbar üzerine olay yerine Bursa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya İtfaiyesi ile Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ekipleri sevk edildi.
ZORLU ARAZİDE ZAMANLA YARIŞ
Yangın bölgesinin engebeli yapısı, müdahale sürecini zorlaştırdı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı noktalara traktörlerle su tankerleri taşındı. Traktörlerin dahi giremediği alanlara ise greyder desteğiyle acil müdahale yolları açıldı. Bu sayede yangının yayılma riski taşıdığı kritik noktalara ulaşılarak müdahale genişletildi.
Yangın, buğday tarlasına ulaşmadan kontrol altına alındı. Erken müdahale sayesinde büyük bir tarım arazisi zarar görmekten kurtarıldı. Bölgede ekiplerin soğutma ve güvenlik çalışmaları sürüyor.