
Bursa’nın Mudanya ilçesinde gece saatlerinde zeytinlik alanlarda çıkan iki ayrı yangın, mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Güzelyalı ve Göynüklü mahallelerinde meydana gelen yangınlar, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınırken, bir bağ evi ise alevlere teslim oldu.
İlk yangın, Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Zeytin ağaçlarının bulunduğu alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılma riski taşıyan yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Mahalleliyi sokağa döken yangın, itfaiye ekiplerinin koordineli müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.
İkinci yangın ise Göynüklü Mahallesi'nde zeytinlik bir alanda bulunan bağ evinde çıktı. Alevlerin hızla yükseldiğini gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, bölgeye Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın büyümeden kontrol altına alınsa da bağ evi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Her iki olayda da can kaybı yaşanmazken, yangınların çıkış nedenine ilişkin ekipler tahkikat başlattı.