Milli maç heyecanı Bursa’da yaşanacak!

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası yolunda Kocaeli'de Gürcistan ile yapacağı kritik maçın ardından tüm dikkatleri Bursa'ya çevirecek. Ay-Yıldızlılar, E Grubu'ndaki bir sonraki hayati iç saha mücadelesinde, 15 Kasım'da Bursa’da Bulgaristan'ı ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2025 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2025 10:40

Türkiye ile Gürcistan, bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldi. Bunların 4’ü resmi, 3’ü ise özel maçlardı. Ay-yıldızlılar, bu karşılaşmalardan 5 galibiyet çıkarırken, 1 kez mağlup oldu, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı. Milli takım rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kalesinde 8 gol gördü.

644 MAÇTA 253 ZAFER

Türkiye A Milli Futbol Takımı, bugüne kadar 357’si resmi, 287’si özel olmak üzere toplam 644 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda kırmızı-beyazlılar 253 galibiyet elde ederken, 241 kez mağlup oldu ve 150 maç da beraberlikle sona erdi. Milliler, sahada 887 gol kaydederken, kalesinde 923 gole engel olamadı.

A MİLLİ TAKIM MONTELLA İLE SAHADA

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella yönetiminde, milliler bugüne kadar 25 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 19’u resmi, 7’si özel maçlardı. Montella yönetimindeki ay-yıldızlılar, bu mücadelelerde 14 galibiyet kazanırken, 8 kez mağlup oldu ve 4 maç da beraberlikle tamamlandı.

KIRMIZI KART CEZASI BİTTİ, BARIŞ ALPER KOCAELİ’DE SAHADA OLABİLİR

A Milli Futbol Takımı’nın önemli oyuncularından Barış Alper Yılmaz, grubun ilk maçında Gürcistan’a karşı gördüğü kırmızı kart nedeniyle İspanya ve Bulgaristan karşılaşmalarında forma giyememişti. Ancak Yılmaz’ın cezası sona erdi. Teknik Direktör Vincenzo Montella, oyuncuya görev vermesi halinde Kocaeli’deki Gürcistan mücadelesinde sahada olabilecek.

MİLLİ TAKIMDA SAKATLIK VE SÜRPRİZ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

A Milli Futbol Takımı’nda Bulgaristan maçında sol ayak bileğinden sakatlanan İrfan Can Kahveci, aday kadrodan çıkarıldı. Takımın kalecisi Berke Özer ise maç sonrası izinsiz olarak kamptan ayrılması nedeniyle kadrodan çıkarılırken, yerine Başakşehir’den kaleci Muhammed Şengezer davet edildi.

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN MAÇININ HAKEMLERİ ROMANYA’DAN

Türkiye ile Gürcistan arasında oynanacak kritik karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan hakemler yönetecek. Maçın başhakemi Radu Petrescu olacak. Yardımcılık görevlerini Radu Ghinguleac ve Ovidiu Artene üstlenecek. 4. hakem olarak ise Andrei Chivulete görev alacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminde Catalin Popa ve AVAR olarak Marcel Birsan görev yapacak.

Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın aday kadroya davet ettiği futbolcular şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Galatasaray), Muhammed Şengezer (Başakşehir)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Galatasaray), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Yusuf Akçiçek (Al-Hilal), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Galatasaray)