
Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların Bursa’nın doğal ve tarihi güzelliklerini yakından tanımasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği kültür gezilerini sürdürüyor.
“Mahallem Geziyor” projesi kapsamında düzenlenen beşinci kültür turuna Altınova Mahallesi’nden katılan kadınlar, gün boyu dolu dolu bir programla Bursa’nın zengin mirasını keşfetme fırsatı buldu.
Katılımcılar, otobüslerle mahallelerinden alındıktan sonra ilk olarak Somuncu Baba Evi ve Fırını’nı ziyaret etti. Burada kendilerine çorba ikram edilirken, Somuncu Baba’nın yaşamı ve tarihi fırın hakkında rehber tarafından detaylı bilgiler verildi. Ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde, Osmanlı’nın Bursa’yı fethi süreci tarihi atmosfer eşliğinde anlatıldı.
Tura Sümbüllü Bahçe Konağı’ndaki çay molasıyla devam edilirken, Zindan Kapı ziyareti sırasında Bursa surları ve kentin tarihi hikâyeleri paylaşıldı. Günün yorgunluğu, Değirmen Park Sosyal Tesisi’nde verilen akşam yemeği ile atıldı. Program, katılımcıların eğlenceli vakit geçirdiği Macera Bursa Parkı ziyaretiyle sona erdi.
Altınova Mahalle Muhtarı Vildan Şentürk, kültür turlarının kadınların sosyalleşmesi ve Bursa tarihini yakından tanıması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Herkes kendini çok özel hissetti. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Altınova Mahallesi sakinleri de, Bursa’da daha önce görmedikleri mekanları görme fırsatı bulduklarını ve kendilerine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini iletti.