
Millî Eğitim Bakanlığının “Uluslararası Kardeş Okul Uygulamaları” kapsamında Bursa, Kosova ile eğitim alanında güçlü bir iş birliğine imza attı. Kosova’nın Kaçanik Belediyesi heyeti, İznik ilçesindeki okullarla kardeş okul ilişkileri kurmak amacıyla Bursa’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
Kaçanik Belediye Meclis Başkanı Kemal Murseli, Belediye Başkan Vekili Sabedin Vishi, Eğitim Müdürü Zahir Doda ve Kaçanik bölgesindeki okul müdürlerinden oluşan heyet, Makedonya-Kosova-Arnavutluk Dernek Başkanı Recep Gündüz’ün eşliğinde Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, İznik’teki bazı okullarla Kosova’nın Kaçanik bölgesindeki eğitim kurumları arasında “Kardeş Okul Protokolü” imzalandı. Bu protokolle birlikte öğrenci ve öğretmenler arasında kültürel alışverişi artıracak projelerin hayata geçirilmesi, karşılıklı ziyaret programlarının düzenlenmesi ve ortak etkinliklerin planlanması hedefleniyor.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada Bursa’nın kardeşlik bağlarını önemseyen bir şehir olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bursa, güçlü kardeşlik bağlarını yıllardır kararlılıkla sürdüren bir şehir. Halihazırda bulunan kardeş okul iş birliklerimizi daha da artırmak, bu süreci daha yapılandırılmış ve sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu protokoller yalnızca akademik değil, aynı zamanda kültürel bağları da güçlendiriyor.”
Kosova heyetinin gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, iki ülke arasındaki eğitim diplomasisinin güçlenmesine katkı sağladı. Öğrenciler arasında kültürel etkileşimi artıracak projelerin ve kardeşlik ilişkilerinin, her iki ülke gençliğine de değerli kazanımlar sunması bekleniyor.