
Keskinoğlu Tavukçuluk'un Genel Müdürü Önder Matlı, Dünya Kanatlı Günü kapsamında açıklamada bulundu.
Matlı, Türkiye'nin piliç eti üretiminde dünya genelinde 9'uncu, Avrupa'da ise 2'nci sırada yer aldığını, yumurta üretiminde ise dünyada 10'uncu, Avrupa'da ise 2'nci sırada olduğunu vurguladı.
"TÜRKİYE, PİLİÇ ETİ TÜKETİMİNDE DÜNYAYA YETİŞECEK, YUMURTA TÜKETİMİ ARTMALI"Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, Türkiye'de kişi başına düşen piliç eti tüketiminin 25 kilogramlara ulaştığını ve bu rakamın artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu ivme ile yakın bir gelecekte dünya ortalamalarına yetişeceklerine inandıklarını ifade etti. Yumurta tüketimi konusunda ise, kişi başına yıllık yumurta tüketiminin yaklaşık 220 adet olduğunu ve bunun dünya ortalamasının altında kaldığını vurgulayan Matlı, sağlıklı bireyler ve toplumlar için daha fazla protein tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Önder Matlı, 50 yıl öncesine kıyasla aynı miktarda piliç eti üretmek için %75 daha az kaynağa ve %58 daha az suya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Matlı, Keskinoğlu olarak piliç eti ve yumurtayı, sürdürülebilirlik anlayışına dayanarak ürettiklerini ve bu ürünlerin sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, halkın uygun fiyatlı, kaliteli ve sağlıklı proteine ulaşmasında sektörün önemli bir misyon üstlendiğine inandıklarını ifade etti.