
Kemalpaşa tatlısının tarihi, 19. yüzyıla kadar uzanır. Bu tarihte, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir köylü kadın, peynirli hamur parçaları yaparak tatlı yapmaya başlamıştır. Bu tatlı, kısa sürede Kemalpaşa'da popüler hale gelmiştir.
Kemalpaşa tatlısının lezzet sırlarından biri, kullanılan peynirdir. Kemalpaşa tatlısı için, genellikle tulum peyniri kullanılır. Tulum peyniri, tatlıya kendine has bir lezzet verir.
Kemalpaşa tatlısı, genellikle yaz aylarında tüketilir. Bu tatlı, serinliği ve hafifliği ile sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzettir.
KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ
MALZEMELER:
500 gram un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
250 gram tulum peyniri
1/2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Unu bir kaba alın.
Sütü, tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
Peyniri küçük küpler halinde doğrayın.
Hamurdan küçük parçalar koparın.
Hamur parçalarını elinizle açın.
Açtığınız hamurların üzerine peynir koyun.
Hamurları yuvarlayın.
Yuvarlanmış hamurları yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
Kemalpaşa tatlılarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.