
Osmangazi Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri kapsamında önemli bir misafir grubunu ağırladı. Bosna-Hersek’in Stari Grad kentinde bulunan JU OS Edhem Mulabdić Ortaokulu’nda eğitim gören 20 öğrenci ve beraberlerindeki öğretmenler, kültürel değişim programı çerçevesinde Osmangazi Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
KENTİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNİ GEZME FIRSATIBursa’da 5 gün boyunca kalacak olan öğrenciler, Panorama 1326 Fetih Müzesi, Uludağ, Macera Bursa, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi, Gazi Tarım A.Ş., Mudanya, Sümbüllü Bahçe Konağı, Sukaypark, Botanik Park ve Bursa Hayvanat Bahçesi gibi şehrin önemli tarihi ve turistik noktalarını gezme fırsatı buldu.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Stari Grad Belediye Başkanı İrfan Cengic işbirliğiyle önemli bir öğrenci değişim programının başlatıldığını söyledi. Kornoşor, bu programı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Başkan Yardımcısı Kornoşor, program kapsamında her yıl Stari Grad'dan öğrencilerin Osmangazi'yi, Osmangazi'den öğrencilerin ise Stari Grad'ı ziyaret etmesini sağlayacaklarını ifade etti. Bu değişim programıyla amaçlarının, iki şehir arasındaki dostluk bağını yalnızca belediyelerle sınırlı bırakmayıp, halkların da birbiriyle kaynaştığı bir hale getirmek olduğunu vurguladı.
‘BİLGİ PAYLAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ’Fatih Vardar, Osmangazi Belediyesi'nin başlattığı öğrenci değişim programının önemine dikkat çekti. Vardar, bu proje sayesinde Osmangazili çocukların Stari Grad'lı çocuklarla tanışmasının ve arkadaşlıklar kurmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Sözlerine devam eden Vardar, "Bilgi paylaşımı ve yeni şeyler öğrenme anlamında çok faydalı ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanarak programın eğitsel ve kültürel katkılarına olan inancını dile getirdi.