
Bursa Devlet Tiyatrosu’nun çocuklara sanatı sevdirmek ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla başlattığı tiyatro turnesi, Karacabey’de renkli anlara sahne oldu. Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla Ergün Koç Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Harikalar Mutfağı” adlı çocuk oyunu, minik tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.
Ege Işık ve Haluk Işık’ın yazdığı, yönetmenliğini Sıdıka Derya Gümral’ın üstlendiği tek perdelik oyun, yalnızca eğlenceli sahneleriyle değil, aynı zamanda verdiği sosyal mesajlarla da dikkat çekti. Karacabey’de iki seansta sahnelenen “Harikalar Mutfağı”, çocukların hayal gücünü besleyerek onların sanatla iç içe büyümesine katkı sağladı.
Renkli karakterler, etkileyici görseller ve mizah dolu diyaloglarla süslenen oyun; çocukları hem güldürdü hem de düşündürdü. Oyunun sonunda sahnede yaşanan maceraları heyecanla anlatan minikler, keyifli bir tiyatro deneyimi yaşamanın mutluluğunu dile getirdi.
Tiyatro turnesi kapsamında 11-19 Haziran tarihleri arasında Bursa’nın çeşitli ilçelerinde sahnelenecek olan “Harikalar Mutfağı”, binlerce çocuğun sanatla buluşmasına aracı olmayı hedefliyor. Etkinlik, çocukların sosyal farkındalıklarını artırmayı ve kültürel etkinliklere katılımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.