
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Kadın Bluz Dikimi Modülü" kursu, Dağkadı Mahallesi’nde faaliyetlerine başladı. Uzun süredir kullanılmayan ve atıl durumda bulunan eski Sağlık Ocağı lojmanı, yapılan kapsamlı tadilat ve düzenleme çalışmalarının ardından modern bir eğitim binası haline getirilerek bölge kadınlarının hizmetine sunuldu.
20 KADIN KURSİYER EĞİTİM ALIYORUsta Öğretici Elmas Türk rehberliğinde yürütülen derslere, Dağkadı ve Yeşildere mahallelerinden toplam 20 kadın katılım sağlıyor. Sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımı artırmayı hedefleyen projede kursiyerler, tekstil üretimine dair teknik beceriler kazanırken aynı zamanda mesleki özgüvenlerini geliştirme imkânı buluyor.
KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ İLE TOPLUMSAL FAYDAProje, kamu kurumlarının koordineli çalışmasıyla hayata geçirildi. Sağlık Müdürlüğü tarafından tahsis edilen binanın dönüşümü tamamlanırken, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şaban Vural’ın da katıldığı ziyarette, eğitim merkezinin önemi vurgulandı. İncelemeler sırasında, mahallelerde açılan bu tür kursların bölge halkı için kritik bir ihtiyacı karşıladığı ve benzer eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceği kaydedildi.
Atıl alanların toplumsal faydaya kazandırılması açısından örnek gösterilen merkez, kadınların eğitim yoluyla güçlenmesine katkı sağlarken, bölgedeki imar ve mahalle çalışmaları hakkında da bir bilgi paylaşım noktası haline geldi.