İznik İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, İznik-Yenişehir yolu Derbent rampasında meydana gelen kazaların önüne geçmek amacıyla yoğun bir denetim gerçekleştirdi. Cumartesi ve Pazar günleri yapılan uygulamada, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı dron teknolojisiyle havadan takip edildi.
40 SÜRÜCÜYE 86 BİN LİRA CEZA
Denetimler sırasında, özellikle geçiş yasağı olan noktalarda hatalı sollama yapan sürücüler hedef alındı. Trafik güvenliğini riske atan 40 sürücüye toplam 86 bin 682 TL ceza kesildi. Jandarma ekipleri, bu denetimlerin sürücülerin trafik kurallarına uyma bilincini artırmayı amaçladığını belirtti.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Jandarma yetkilileri, trafik kazalarının önlenmesi için denetimlerin sadece hafta sonlarıyla sınırlı kalmayacağını, ilerleyen günlerde de süreceğini vurguladı. Amaç, sürücüler üzerinde farkındalık oluşturmak ve trafik güvenliğini sağlamak.
SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARI
Yetkililer, trafik güvenliğini sağlamak için sürücülerin yalnızca sollama yasağına değil, tüm trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Güvenli ve dikkatli sürüş, sadece bireysel değil, tüm yol kullanıcılarının hayatını korumak adına büyük önem taşıyor.