İznik Belediyesi’nin kültürel mirası yaşatmak ve ustaların emeklerini geleceğe aktarmak amacıyla hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi, 35. bölümüyle müzikle iç içe geçmiş bir hayatı konu aldı. Projenin son konuğu, çocukluğundan bu yana müziğe olan ilgisiyle tanınan 69 yaşındaki İznikli amatör müzisyen Faik Doğan oldu.
1956 yılında İznik’te dünyaya gelen Faik Doğan, ilk ve ortaöğretimini yine İznik’te tamamladı. Genç yaşlarda iş hayatına atılan Doğan, bir süre İznik’te çalıştıktan sonra evlenerek İstanbul’a taşındı ve burada kuyumculuk mesleğine adım attı. On yıl boyunca İstanbul’da sürdürdüğü bu mesleği daha sonra İznik’e dönerek devam ettiren Doğan, müziğe olan tutkusunu hiç kaybetmedi.
Kendisiyle yapılan röportajda, müziğe ilgisinin doğuştan geldiğini ifade eden Faik Doğan, babaannesinden öğrendiği ud çalmayı yıllardır büyük bir tutkuyla sürdürdüğünü söyledi. Onun için müzik, bir hobi olmanın ötesinde bir yaşam biçimi.
Belgeselde Faik Doğan’ın yaşamına tanıklık edilirken, müzikle geçen yıllar, İznik’in kültürel atmosferiyle birleşerek seyirciye samimi ve nostaljik bir deneyim sunuyor. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan bölüm, ustaların hikâyelerini belgeleyen serinin önemini bir kez daha ortaya koydu.