
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1900 yılında kurulan ve 121 yıldır aralıksız bir şekilde helva üreten Helvacı Ali Firması kuruluşunun 120'inci yılında başlattığı şubeleşme hamlesi ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Türkiye'de 50 ilde 100'ün üzerin de şube sayısına ulaşan Helvacı Ali yurt dışında ise Dubai ve Üsküp'te açtığı şubeleriyle Türkiye'den dünyaya helva ihraç eder konuma geldi. Helvacı Ali firmansın 4'üncü kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Bozacılar, elde ettikleri bu başarının arkasında 120 yıllık bir tecrübenin olduğunu vurguladı.
Yıllardır hazırladıkları süt ve irmik helvalarının İnegöl'de özellikle Ramazan ayında bir gelenek haline geldiğini de sözlerine ekleyen Cihan Bozacılar, "1956'da dünyaya gelen 3. Kuşak Şadan Bozacılar, küçük yaşlarda başladığı dede ve baba mirası mesleğini bugün hala aynı heves ve istekle icra etmeye devam etmekteyiz. Helvacı Ali'nin 4'üncü kuşak temsilcisi olarak; ata, dede ve baba mirası mesleğimi Türkiye'nin ardından dünya halklarının damak zevkine sunmaktan onur duyuyorum. Güzel İnegöl'ümüzün büyük beğenisine mazhar olan asırlık lezzetlerimizi müşterilerimize ulaştırabilmemiz için, tarihi çarşımızın girişinde kendine özgü konsepte sahip olan, açtığımız yeni şubemiz ile taçlandırdık. Kâse içerisinde dondurma üzerine asırlık lezzetlerimizden olan irmik helvamızı sıcak bir şekilde servis etmeye başladık. Kısa sürede büyük beğeniye ve ilgiye ulaştı. İnegöl'ümüze ziyarete gelen misafirlerimiz tarafından da yoğun ilgiye ulaşınca ilk şubemizi Bursa'da açtık. Hemen ardından sırasıyla Ankara, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Kütahya, İzmit, Çanakkale ve İstanbul'da şubelerimizi açmaya başladık" diye konuştu.
Bozacılar konuşmasını şöyle tamamladı: "Türkiye'nin Helvacısı 1900'den günümüze Helvacı Ali sloganıyla çıktığımız yolculuğumuza bugün Türkiye'de 50'ye yakın şehrimizde, 100'ün üstündeki şube sayımıza ilaveten Dubai, Üsküp ve daha birçok farklı ülke farklı şehirde şubeler açarak, atadan aldığımız bu mirasımızı ilk günkü lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden gün geçtikçe daha da büyük kitlelere ulaştırmaya devam ediyoruz."