
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yangının ardından yürütülen çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Işık, hem zarar gören doğayı yeniden canlandırmak hem de yangında hayatını kaybeden gönüllüleri unutmamak adına kapsamlı bir ağaçlandırma programı başlatacaklarını duyurdu.
FİDAN DİKİM KAMPANYASI DÜZENLENECEKYangından etkilenen alanlarda yapılan incelemeler ve tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Işık, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında vatandaşların da katılımıyla geniş çaplı bir fidan dikim kampanyası düzenleneceğini açıkladı.
SAHADA TİTİZ ÇALIŞMA SÜRÜYORYangının ardından hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini ifade eden Işık, “Hasar tespit çalışmalarımız tamamlandı. Temizlik süreci ise kontrollü ve dikkatli bir şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz sahada titizlikle çalışıyor. Bu süreci şeffaf ve planlı bir şekilde yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
HAYATINI KAYBEDEN GÖNÜLLÜLER İÇİN HATIRA ORMANIYangın felaketi sırasında yaşamını yitiren gönüllü vatandaşları da unutmayan Başkan Işık, onların anısını yaşatmak amacıyla özel bir proje hazırladıklarını belirtti. “O fedakâr insanlarımızın isimlerini yaşatmak, bizlere düşen en büyük sorumluluk. Bu nedenle onların anısına bir Hatıra Ormanı kuracağız. Her bir fidan, onların cesaretini ve özverisini simgeleyecek,” dedi.