Gemlik ve çevresinde orman yangını alarmı: Ekipler sahada!

Bursa’nın Kestel-Gürsu bölgesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2025 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2025 10:41

Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçeleri çevresinde geniş bir alana yayılan orman yangını, gece geç saatlerde yerleşim yerlerine yaklaşarak endişeye neden oldu. Yangının çıkış noktası, Gemlik ilçesine bağlı Hamidiye, Feyziye ve Fındıcak köylerinin yaklaşık 15 kilometre uzağında yer aldı. Güney yönünde şehir merkezine doğru ilerleyen alevler, özellikle Gemlik köylerine sıçrama ihtimaline karşı ekipler gece boyunca hazır bekledi.

Yangın bölgesine yakın kırsal mahallelerin muhtarları ile sürekli irtibat sağlanarak gelişmeler yakından takip edildi. Belediye, iş makineleri, su tankerleri ve çok sayıda personelden oluşan ekipleri olay yerine sevk etti. Ayrıca, geç saatlerde tüm merkez mahalleler ve köylerde su tankerlerinin hazır tutulması için anonslar yapıldı. Gemlik Belediyesi’ne bağlı GEMTAŞ çalışanları ise sabahın ilk ışıklarında yangın söndürme ekiplerine çorba ve su ikram ederek moral desteğinde bulundu. Pazar sabahı itibarıyla ise ilçedeki piknik alanları ve zeytinliklerde ateş yakmanın kesinlikle yasaklandığı duyuruldu.

Gemlik Belediyesi’nin daire müdürleri ve personelinin yanı sıra Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri (MAGDER), Gemlik Hafriyatçılar Derneği ve çevre köylerden gelen yüzlerce gönüllü yangınla mücadele çalışmalarına aktif şekilde katıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ederken, belediye de olası zararları minimize etmek amacıyla tüm kaynaklarını seferber etti.