
Olay, Gemlik ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taraflar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışma sırasında bacağından vurulan Süleyman Aktaş’ın yanı sıra, olay yerinden geçmekte olan bir çocuk ve tezgahı başında bulunan kadın bir seyyar satıcı kurşunların hedefi oldu.
YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden alınan bilgilere göre, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralanan Süleyman Aktaş, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kayınbiraderi Dursun B.O. olduğunu iddia etti.
EMNİYETTEN HIZLI OPERASYON
Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda; B.B., T.G., D.B.O. ve B.A. isimli 4 şüpheli, olayda kullanılan 2 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte kısa sürede kıskıvrak yakalandı.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 zanlı, "kasten yaralama" ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.