Gemlik Belediye Meclisi'nde CHP’den ayrılık! Bağımsız devam edecek

Bursa Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Duran, bundan sonraki süreçte görevine bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2026 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2026 16:40

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Yazılı bir açıklama yayımlayan Duran, görev süresi boyunca temel amacının Gemlik’e ve Gemlik halkına hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Duran, seçim sürecinde belediye başkanının takdiri ve CHP’nin desteğiyle göreve geldiğini hatırlatarak, bu süreçte kendisine duyulan güvene teşekkür etti.

“GEMLİK’E HİZMET ETMEK İÇİN GÖREVE GELDİM”

Açıklamasında göreve başladığı günden bu yana iyi niyet ve sabırla çalıştığını ifade eden Duran, Gemlik’in gelişmesi ve halkın beklentilerine karşılık verebilmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Ancak gelinen noktada arzu ettiği ve hayal ettiği çalışma ortamının oluşmadığını dile getiren Duran, bu durumun kendisini istifa kararı almaya yönelttiğini söyledi.

“HİZMET KONUSUNDA UMUDUM KALMADI”

Gemlik’e katkı sunmanın her zaman en büyük hedefi olduğunu belirten Mustafa Duran, mevcut şartlar altında ilçeye istediği şekilde hizmet etme konusunda umudunun kalmadığını ifade etti.

Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıklayan Duran, aldığı karar nedeniyle parti üyelerinden de özür dilediğini dile getirdi.

GÖREVİNE BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ OLARAK DEVAM EDECEK

Mustafa Duran, açıklamasının sonunda siyasi görevini sürdüreceğini belirterek bundan sonraki süreçte Gemlik Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak görev yapacağını duyurdu.

Duran, siyasi kimliği ne olursa olsun Gemlik halkına hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayarak, çalışmalarını ilçenin gelişimi için sürdüreceğini ifade etti.