
Bursa’da son günlerde yaşanan orman yangınlarının ardından bölgeye giden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gürsu ilçesine bağlı Karahıdır Mahallesi’nde yangından etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi.
Erbakan'a, partisinin genel başkan yardımcıları Naim Öztürk, Mustafa Sezgin ve Mehmet Altınöz de eşlik etti.
Mahalledeki kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Erbakan, olay hakkında yetkililerden de bilgi aldı. Erbakan ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Bursa’da yangından etkilenen bölgelere ziyarette bulunarak vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza buyursun.” ifadelerini kullandı.
Yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatih Erbakan, sabotaj ihtimaline dikkat çekerek önemli bir noktaya temas etti.
Türkiye genelinde aynı anda çıkan yangınların doğal olmayabileceğini belirten Erbakan, “Yangınların 25 ayrı bölgede birdenbire çıkması, bizleri şüphelendirmektedir. Özellikle yangın çıkan bölgelerin insan yoğunluğundan uzak olması, planlı bir girişimi akla getiriyor.” dedi.
Erbakan, yangınların çoğunlukla öğleden sonra ya da akşam saatlerinde başlamasına da dikkat çekerek, “Bu saatler, havadan müdahalenin zorlaştığı, karanlıkla birlikte etkin söndürme çalışmalarının sekteye uğradığı zaman dilimleridir. Bu da sabotaj ihtimalini güçlendiren bir başka unsur.” şeklinde konuştu.
MEHMET ŞİMŞEK’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİYangın bölgesine giderken su tankerinin uçurumdan yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Şimşek için taziye ziyaretinde bulunan Erbakan, merhumun ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
“Yangına müdahale çalışmaları esnasında vefat eden Mehmet Şimşek kardeşimizin ailesine taziye ziyaretinde bulunduk.” diyen Erbakan, yangınla mücadele ederken hayatını kaybeden vatandaşların unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Ziyaretleri kapsamında bölgede fedakarca çalışan yangın söndürme ekiplerini de ziyaret eden Erbakan, emeklerinden dolayı tüm personele teşekkür etti. Yangınla mücadelede gösterilen üstün çabanın takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Fedakarca çalışan tüm personelimize kolaylıklar diliyorum.” açıklamasını yaptı.
Fatih Erbakan, Gürsu’daki saha ziyaretlerinin ardından Yeniden Refah Partisi Gürsu İlçe Başkanlığı’na da bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada teşkilat yetkilileriyle görüşen Erbakan, ilçedeki siyasi çalışmalar ve teşkilatın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.