
Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek çalışmaları kapsamında “İleriye giden yolun haritasını çizmek” temasıyla düzenlenen “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı”na ev sahipliği yaptı.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilim ve Teknoloji Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, eğitim alanındaki yenilikçi yöntemleri ve dönüşümleri öğretmenlerle buluşturdu.
Konferansa yüzlerce öğretmen katılım gösterdi. Etkinlikte bilgi, teknoloji, yapay zeka, psikoloji, farkındalık ve yaratıcılık ekseninde gerçekleştirilen sunumlarla öğretmenler, eğitimde çağın gerekliliklerine uygun yeni yöntemler hakkında bilgi sahibi oldu.
Konferansta alanında uzman isimler bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Yavuz Samur, “Eğitimde Yapay Zeka” konusunu ele alarak dijital çağın eğitimdeki etkilerini tartıştı. Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, “Mizaca Alan Açan Öğretmenlik” sunumuyla öğretmenlerin öğrenci ilişkilerini güçlendirmesine yönelik öneriler sundu. Dr. Nilüfer Devecigil, “Birlikte Sakinleşmek: Zorlanma Anlarını Yumuşak Geçişlerle Karşılamak” başlıklı sunumunda öğretmenlere sınıfta karşılaşılan stresli durumları yönetme tekniklerini aktardı.
Katılımcılar, sunumların pratik uygulamalar ve eğitim alanındaki yenilikçi bakış açıları açısından son derece faydalı olduğunu belirtti.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK MESAJIBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen konferansa katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, eğitimde dijitalleşme ile insani öğrenmenin dengelenmesinin önemine dikkat çekti. Yıldız, “Öğretmenlerimize güç katmayı, hep birlikte daha kapsayıcı ve yaratıcı bir eğitim kültürü oluşturmayı amaçlıyoruz. Paylaşılan her bilgi, binlerce çocuğun hayatına dokunacak” dedi.
Program, konuşmacılara çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi. Katılımcılar, konferansın eğitim alanında fark yaratacak bir etkinlik olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.