Dünya El Yıkama Günü’nde miniklere hijyen eğitimi

Dünya El Yıkama Günü’nde öğrencilerle buluşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, el yıkamanın sağlık üzerindeki etkisini uygulamalı olarak anlattı. Minik öğrenciler, el hijyeninin önemini eğlenerek öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2025 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2025 11:58

Dünya genelinde her yıl 15 Ekim’de kutlanan Küresel El Yıkama Günü kapsamında, bu yıl da farkındalık çalışmaları hız kazandı.

Bursa’da düzenlenen özel etkinlikte, Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, ilkokul öğrencilerine el hijyeninin hayati önemini anlattı.

“EL TEMİZLİĞİ ENFEKSİYON ZİNCİRİNİ KIRAR”

Seminerde çocuklara hitap eden Uzm. Dr. Meltem Öner Karaçay, ellerin gün boyunca birçok mikroorganizma ile temas ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle yemeklerden önce, tuvalet sonrası ve dış mekandan eve geldiğimizde ellerimizi en az 20 saniye boyunca sabunla yıkamak, enfeksiyonları önlemenin en basit ama en etkili yoludur. Sadece suyla durulamak yeterli değildir; sabun kullanımı mikropların büyük bölümünü yok eder.”

UYGULAMALI EĞİTİMLE KALICI ÖĞRENME

Eğitim boyunca minik öğrencilere, doğru el yıkama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Etkinliğe büyük ilgi gösteren öğrenciler, hem bilgi edindi hem de keyifli vakit geçirdi. Dr. Karaçay, çocuklara hijyenin alışkanlık haline gelmesinin toplum sağlığına uzun vadeli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Etkinliğin sonunda bilgilendirici sunumları ve katkılarından dolayı Dr. Meltem Öner Karaçay’a hediye takdim edildi.