BUÜ Erkek Karate Kumite Takımı, turnuvayı şampiyon tamamladı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 5-8 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen ÜNİLİG Karate Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Turnuvaya Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 15:25
https://bursahayat.com.tr/

Türkiye’nin 52 farklı üniversitesinden 209 sporcunun katıldığı organizasyonda yer alan BUÜ Erkek Karate Kumite Takımı, Türkiye Şampiyonu olarak turnuvayı tamamladı.İdareciliğini Spor Müd.V. Öğr.Gör.Tuncer Topsaçın, Antrenörlüğünü Milli Takım Antrenörü Cemil Günel in yaptığı takımda; Ali Güney, Can Arslan, Hakan Çelik, Emir Buğra Gencan, Erhan Bakan, Furkan Korkmaz, Savaşkan Gemici, Tuba Efe, Özlem Hastürk, Beyza Atalay, Damla Karaböcek ve İrem Su Bilgi yer aldı.

REKTÖRDEN ÖZEL KUTLAMA

Alınan başarının ardından şampiyon takımı konuk eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversiteye bu gururu yaşattıkları için sporcuları ve teknik ekibi tebrik etti. Eğitim hayatının her anında öğrencilerin yanında yer almayı sürdürdüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Öğrencilerimiz için hayat sadece eğitimden ibaret değil. Genel kültürün yükseltilmesi ve uygun zamanlarda sosyal faaliyetlerde bulunulması onların en temel hakları. Burada sportif faaliyetlerle ilgilenen, bunu da profesyonel düzeyde yapan öğrencilerimiz için imkanların arttırılması adına yatırımlara devam ediyoruz. Sporla profesyonel olarak ilgilenen öğrencilerimizin aldıkları başarılar ise bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bir de üniversitemiz adına başarı kazandıklarında sevincimiz ikiye katlanıyor. Her birinize ve sizleri eğiten hocalarınıza gönülden teşekkür ediyoruz. Üniversite yönetimi olarak sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Sizler de bu yolda yürümeye devam edin. Nice başarılarınız olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Rektör Kılavuz, ziyaretin sonunda takımla birlikte zafer pozu verdi.