
Bursa Yenişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçede uzun yıllar sonra ilk kez ilçe stadyumunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.
Kutlamalara Yenişehir Kaymakamı Ümit Altay, Garnizon Komutanı İbrahim Feyzi Büğdüz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah saatlerinde başlayan program, kırmızı-beyaz renklerle dolu stadyumda coşkulu görüntülere sahne oldu.
Tören, Kaymakam Ümit Altay’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi, yöresel dans gösterileriyle izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrencilerin Cumhuriyet temalı şiirleri, duygulu anlar yaşatırken, gerçekleştirilen spor gösterileri ise törene katılanlara coşkulu dakikalar yaşattı.
Törende sahne alan Osmanlı Mehteri, stadyumu dolduran vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Program, resmi geçit töreniyle sona erdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla stadyumu kırmızı-beyaza boyayan Yenişehir halkı, Cumhuriyet’in 102. yılını gurur ve coşkuyla kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı ile devam etti. Kutlamalar, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Konseri ile sona erdi.
Bursa Yenişehir’de düzenlenen etkinlikler, Cumhuriyet coşkusunu sanat, kültür ve halk katılımıyla bir araya getirerek anlamlı bir kutlama deneyimi sundu.