Bursa’nın dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlanırken, Bursa Valiliği de Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle bu sevince ortak oldu.
Renkli gösteriler ve eğlenceli aktivitelerin yer aldığı programda çocuklar doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı.
Etkinlikte konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Ali Reisoğlu, 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram olmadığını, aynı zamanda milletin iradesinin vücut bulduğu bir gün olduğunu vurguladı.
Reisoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Açılışının 105. yılını kutladığımız ve çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, yalnızca bir devlet kurumu değil; milli iradenin ete kemiğe büründüğü, halkın kendi kaderine sahip çıktığı, bağımsızlığımızın kalbi olan yüce bir makamdır.”
TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920’nin milletin kaderini elleriyle yazmaya karar verdiği bir gün olduğunu belirten Reisoğlu, “Bu büyük günün çocuklara armağan edilmesi; yalnızca anlamlı bir hediye değil, geleceğimize duyulan derin bir inanç, güven ve sevginin en güçlü göstergesidir.” dedi.
Reisoğlu, konuşmasında Gazze’deki çocuklara da değinerek, “Bugün okulları bombalar altında kalan, soykırıma uğrayan Gazze’deki masum çocukların da en kısa sürede okullarına kavuşmalarını, acılarının ve gözyaşlarının dinmesini yürekten temenni ediyorum. Bu bayramın coşkusunu tüm dünya çocuklarıyla paylaşmak en büyük dileğimizdir” ifadelerini kullandı.
Program, öğrencilerin sahnelediği halk oyunlarıyla devam etti.