Bursa trafiğinde aksamalar! Bursa yol durumu 10 Aralık 2025

Bursa genelinde devam eden yol bakım ve onarım çalışmaları, sürücüler için zaman zaman aksamalara neden oluyor. Karayolları yetkilileri, özellikle sabah ve akşam saatlerinde daralan şeritler ve kontrollü geçiş uygulamalarının trafik yoğunluğunu artırabileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2025 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2025 09:27

Bursa’da devam eden yol yenileme ve bakım çalışmaları, trafikte yavaşlamalara yol açıyor.

Şerit daraltmaları ve tek yönlü kontrollü geçişler nedeniyle araç yoğunluğu artabiliyor. Yetkililer, sürücülerin güzergahlarını buna göre planlamalarını öneriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bültende trafiğe kapatılacak yollar şöyle;

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 27-29.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle her iki istikamette şerit daraltması yapıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

TİS (Toprakkale-İskenderun) Otoyolunun İskenderun Batı Kavşağı-Serbest Bölge Kavşağı Kesimi 2-6.km.leri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 21-25.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Bodrum-Milas yolunun 39-41.km.leri arasında yol bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Gebze-Darıca yolunun 1-2.km.leri arasında kavşak yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Nevşehir-Kayseri yolunun 57-59.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Kulu-Cihanbeyli yolunun 2-4.km.leri arasında (Kulu Bölge Hastanesi-Dinek Kavşağı) kavşak yapım çalışması nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Tokat-Niksar yolunun 3-8.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Siverek-Adıyaman yolunun 11-15.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Pazaryolu-Erzurum yolunun 64-65.km.leri arasında heyelan önleme çalışması nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.