Bursa protokolü karne gününde öğrencileri yalnız bırakmadı!

Bursa’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün tamamlandı. Kent genelindeki 2 bin 89 okulda eğitim gören 652 bin 666 öğrenci, karne alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2026 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2026 13:46

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenciyi kapsayan birinci dönem sonu heyecanı, Bursa’da da coşkuyla yaşandı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki yüz binlerce öğrenci, yoğun bir ders döneminin ardından sömestir tatiline adım attı.

PROTOKOLDEN ANLAMLI ZİYARET

Bursa’daki karne törenlerinin adresi Şerife Bacı Özel Eğitim Anaokulu oldu. Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, bu özel günde öğrencileri yalnız bırakmadı. Protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezerek başarılı çalışmalarından dolayı minikleri tebrik etti.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen törene katılan Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, sınıfları gezerek çocuklara karne hediyelerini takdim etti. Öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet eden Saldız, "Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza her zaman destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller, gelecek dönemde de başarılar diliyorum" dedi.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BİTECEK?

Bugün itibarıyla başlayan 15 günlük yarıyıl tatili, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler, Şubat ayının ilk pazartesi günü ikinci dönem için ders başı yapacak.