Bursa Osmangazi’de tarım arazileri korunuyor! Kaçak yapı yıkıldı

Osmangazi Belediyesi, tarım arazilerinin korunması ve plansız yapılaşmanın önlenmesi amacıyla denetimlerini sıklaştırıyor. Yapılan kontrollerde, birinci sınıf tarım arazisine kaçak olarak yapılan depo inşaatı henüz tamamlanmadan tespit edildi. Belediye ekipleri, yapının yıkımını gerçekleştirerek arazinin korunmasını sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2026 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2026 10:10

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Bursa Ovası başta olmak üzere ilçe genelindeki tarım alanlarını korumak için 7/24 denetim ve müdahale çalışmaları yürütüyor.

Bu kapsamda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, İsmetiye Mahallesi’nde birinci sınıf tarım arazisine kaçak depo yapıldığı ihbarını aldı.

YERLE BİR EDİLDİ

Polis ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında bölgeye giren iş makineleri, birinci sınıf tarım arazisi üzerine izinsiz dökülen temel betonunu hedef aldı.

İnşaat halindeki deponun temelleri iş makineleriyle tamamen kırılırken, verimli toprağın geri dönülemez şekilde tahrip edilmesinin önüne geçildi.

Yasal sınırları ihlal eden mülk sahibine ise idari para cezası kesilerek yasal işlem başlatıldı.