
Fethiye AKIN
Abdal meydanında fırın hizmeti veren Bursa Abdal Simit Fırını 1969' da Güray Şahin'in babası Resul Şahin tarafından odun ateşinde pişirilen hamur ürünlerini satışa sunmaya başlanmasıyla bilindi. Abdal simit fırını bu nedenle de lezzetiyle öne çıkıyor.
TARİHİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR
Günümüzde de ürünlerini hala odun ateşinde pişirmeyi sürdüren Abdal Simit Fırını'nın geçmişi aslında yüzyıllar öncesine uzanıyor. Fırının adını Bursa'nın fethedilmesinden önce ve feth edildiği zamanlarda Osman Gazi'ye yardımcı olduğu söylenen dervişlerden Abdal Mehmet'le ilişkilendirenler de var. O tarihlerde bu fırında simit yerine somun ekmek pişirildiği söyleniyor.
BÜYÜK İLGİ VAR
Müşterilerin bu fırını tercih etmesinin asıl sebebi, tarihi bir fırın olmasının yanı sıra, ürünlerinin sıcak olarak servis edilmesi. Fırına gelen müşteriler oldukça memnun kalıp özellikle simit ve Bursa'ya özgü bir lezzet olan tahinli pideyi dostlarına tavsiye ediyorlar. Tuz Pazarı Mahallesi'nde yer alan ve adını aldığı Abdal Mehmet Türbesi'nin tam karşısında bulunan fırın özellikle sabah ve öğle saatlerinde yoğun ilgi görüyor.