Bursa’nın 2050 vizyonu belediye başkanlarına tanıtıldı

Bursa’nın uzun vadeli kentsel ve çevresel planlamasını belirleyecek 2050 vizyonu, belediye başkanlarına düzenlenen toplantıda aktarıldı. Çalışmalar, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı çerçevesinde ele alındı ve planın uygulanabilirliği tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2025 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2025 10:57

Bursa’da 17 ilçenin belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapılan toplantıda buluştu.

Büyükorhan’da düzenlenen görüşmede, son üç ayda hayata geçirilen projeler, yürütülen çalışmalar ve önümüzdeki dönemde planlanan uygulamalar konuşuldu.

YEŞİL BURSA KİMLİĞİ GERİ DÖNÜYOR

Günün ikinci yarısı, kentin geleceğini şekillendirecek olan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na ayrıldı. Projenin koordinatörü Prof. Dr. Fatih Terzi'nin yönetiminde gerçekleşen çalıştay, sentez aşamasının bulgularının ilçe bazında masaya yatırılmasıyla başladı. 6 ayrı çalışma grubu kurularak belirlenen altlık paftaların detaylı teknik analizlerinin yapıldığı bu kritik toplantı, planlama sürecinin artık kapanış safhasına yaklaştığını gösterdi. Prof. Dr. Terzi, çalışmaların temel hedefinin Bursa'yı daha yaşanabilir ve çevreye saygılı bir metropol haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN BOZBEY'DEN "BÜTÜNLEŞİK YÖNETİM" VURGUSU

Başkan Bozbey, planlama aşamasında ilçe belediye başkanlarının tecrübelerine güvendiğini belirterek, "Kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Bu kritik plandaki düşünceleri değerli buluyoruz. Destek veren tüm başkanlarımıza teşekkür ederim. Bursa, ortak çabamızla çok daha güzel bir kent olacak." dedi.